Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtett jelszó
Cikk címében Cikk szövegében
Regisztráció
2018. augusztus 17. péntek | Jácint napja van

Események
Tabdi szüreti napok
2014-11-03 10:28:13
Megyénk szüreti napjainak idén meg kellett küzdeniük a szeszélyes időjárással, Tabdin viszont szeptember 27-én száz ágra sütött a nap. A rendezvényt ebben az évben az „Itthon vagy – Magyarország, szeretlek” programsorozathoz csatlakozva szervezte meg a Tabdi Önkormányzat, a civil szervezetek és a helyi lakosok.

Kora reggel dutrák dübörgésére ébredt a falu, Bajusznács György szervezésében. Egész nap nyitva állt a vendégek előtt Judák Ferenc magángyűjtő pincéje. Az iskolában Flaisz János festményeit csodálhatták az odalátogatók, s a helyi gyermekek fantáziáját dicsérte a lego- kiállítás, amit nagyszüleink játékai tettek színesebbé.
A katolikus templomban a gyerekek magyar ruhában és lobogókkal adtak hálát az idei termésért az ökumenikus istentiszteleten, amit Lengyel Pálné koordinált. Az évek óta nagy sikernek örvendő Must vagy soha –„Szeretlek, Magyarország” játékos vetélkedőn a négy csapat közül a borászok taroltak. A délutáni szüreti felvonuláson 31 kocsi, 13 hintó és több mint 30 lovas vett részt, amit a Hetényi és Lengyel családnak, valamint a tabdi lovasoknak köszönhetnek. A felvonulás alatt Orgovány Gyöngyszemei, a Csengődi Dankó Pista Férfikórus, Süle Ádám és a Tabdi Amatőr Felnőtt Színjátszók szórakoztatták a nézelődőket. A hagyományőrző szüreti műsor előtt Fábián Sándor polgármester köszöntötte a vendégeket. A kétórás műsorban Fábiánné Léder Katalin 30 helyi lakossal lépett fel, Picard Endréné 27 gyermeknek tanított be táncokat, Halász Ottóné és Hetényi Vivien óvodapedagógusok 10 kisgyermekkel járták az üvegest, és Brányáné Hegedűs Margit az asszonykórust vezényelte, miközben a bíró család, a csősz, és a vajdáék humoros szövegükkel debütáltak. A délután további részében Kothencz Lajos, a Tabdi hastáncosok, és a Soltszentimrei Csonka Színjátszó kör kápráztatta el a lakosságot.   
A rendezvény jókedvű, táncoló emberekkel zárult, amit Márió, a harmonikás alapozott meg, majd Sztojka Zsolt folytatott.
 
  Picard Tünde
Kapcsolódó galéria

HOZZÁSZÓLÁSOK
Hozzászólnál a cikkhez? Kérlek, jelentkezz be.

Felhasználónév: Jelszó:

Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még? Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /chroot/home/kisterse/kistersegimiujsag.hu/html/cikk.php on line 262

© 2010-2012 Miújság | Impresszum | Felhasználási feltételek