Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtett jelszó
Cikk címében Cikk szövegében
Regisztráció
2018. július 21. szombat | Dániel napja van

ÉLETMÓD

1 2 
Kiskőrös
Ha Party szerviz, akkor Fürtös
2016-06-21 11:26:05
A Fürtös Vendéglő hallatán kivétel nélkül mindenkinek a party szerviz jut eszébe, amit igen professzionálisan, mások által is elismerten művelnek. Nem véletlen, hogy Nehéz István, a kiskőrösi Szarvas Étterem főséfje a Fürtösnek adta a stafétát áprilisban. Aki pedig fogadta, Fejes Zalán étteremvezető (középen) . Zalán neve egyet jelent a Fürtössel. A kiváló szakember már több mint egy évtizede irányítja az itt folyó munkát, az egyik leginnovatívabb étteremnek számítanak, akik azonnal reagálnak az igényekre. Így fejlődtek népszerű és keresett party szervizzé. Ezért rendhagyó módon Zalán lett a gasztroséta beszélgetőpartnere, mivel a Fürtösben nincs kinevezett főséf. Mint éttermi mester, a konyha és az étterem teljes munkáját Zalán irányítja

Kiskőrös
Lelkifröccs Csernus Imrétől
2017-07-01 07:44:53
Csernus Imre az ország közismert, megmondó pszichiatere, talán népszerű, talán népszerűtlen, de annyi bizonyos, hogy komoly érzéseket generál, közömbös biztos nem marad az ember, ha őt hallgatja. A térségünkben már több ízben is járt orvos, már közel hét éve váltott és borásznak állt. Eger melletti pincészetükben fogadott bennünket és a tőle megszokott lazasággal válaszolt a kérdésekre, amit talán nem is annyira az orvosnak, hanem a mindennapok polgárának szántunk.

Kiskőrös
Egészségtúra Bács-Kiskun Megyében
2017-07-01 07:41:58
Egy uniós pályázatnak köszönhetően Bács-Kiskun megye óriási egészségkampány részese lehet november végéig. A márciusban induló programsorozat, mintegy hatszáz rendezvénnyel, eseménnyel kívánja előmozdítani a lakosság egészséges életmóddal kapcsolatos gondolkodásának, életvitelének fejlesztését.

Akasztó
Idősek otthona - nemcsak időseknek
2014-03-24 09:22:48
Gazdag programokat kínál az akasztói Idősek Napközi Otthona a lakosság számára. Az akasztói intézmény – hivatalos elnevezésével ellentétben – nemcsak az idősek ellátására fókuszál. – Minden korosztályt igyekszünk megszólítani, hiszen a gyermekjóléti és a családsegítő szolgálatunkon keresztül az egészen kicsikre és a felnőtt lakosság szükségleteire is van rálátásunk – mondja Turúné Letoha Bernadett, aki intézményvezető-helyettesként látja el a vezetői teendőket.

Soltvadkert
Új háziorvosa van Soltvadkertnek
2013-04-07 15:31:58
A márciusi testületi ülést megelőző bizottsági üléseken a képviselők két pályázóval ismerkedtek meg. A kiskunhalasi, de egyébként Marosvásárhelyről származó dr. Kovács Enikőt és dr. Patkós Róbertet, aki már február elseje óta helyettesként praktizál Soltvadkerten, így kölcsönösen megismerhette egymást orvos és beteg egyaránt. Megoszlottak a vélemények a döntés előtt, mivel a városatyák közül többen is megfogalmazták, hogy a doktornő „lépéshátrányban” maradt, mivel nem volt lehetősége megismerkednie a várossal, a betegekkel. Vitathatatlanul Patkós doktor bizonyult tapasztaltabbnak, rutinosabbnak és határozottabbnak is, hiszen bemutatkozójában kitért a város lakosságát érzékenyen érintő ügyeleti ellátásra, melyben a jövőben komoly szerepet kíván vállalni. A képviselő-testület egy tartózkodással neki szavazott bizalmat. Az orvos biztosította a képviselőket és a várost, hogy a betegek érdekeit maximálisan szem előtt tartva végzi a munkáját és a kétlakiságra is talál mindenki számára elfogadható megoldást. –é–

Soltvadkert
Valóság, nem álom, Anna télen-nyáron
2013-01-21 10:23:20
A soltvadkerti Anna Vendéglő több évtizedes múltja, jó híre, számos díja, elismerése is elegendő lenne ahhoz, hogy gasztronómiai érdeklődésünk fókuszából egy pillanatra se kerüljön ki. Tavaly óta valami elképesztő fordulatot vettek „Annáék” és a folyamatos megújulás jegyében hétről hétre történt valami különleges az illusztris étteremben. Ehhez persze különleges receptekre van szükség. No, nem csak fogyasztható ételekre gondolok, hanem arra a tinktúrára, amit a tulajdonosok, Puskás Anna és Turán Sándor a személyiségükkel, az egyéniségükkel, ötleteikkel tesznek hozzá finom ételeikhez, hátuk mögött egy kiváló szakmai stábbal.

Kiskőrös
Ünnepi terhek
2012-12-19 15:48:01
Tisztelt Szerkesztőség! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy miért van az, hogy az ünnepek alatt sokkal többet és többször eszünk és nassolunk? Mi lehet a lelki oka annak, hogy tudjuk, hogy megterheljük a gyomrunkat, még a rosszullétet is bevállaljuk, de mégsem tudunk ellenállni a kísértésnek? Köszönettel: egy rendszeres olvasójuk, P. Mária

Kiskőrös
Karakterek
2017-07-01 07:55:31
Szörnyen nézett ki a lakás. A falakat a salétrom szétmarta. A festék megkopott, elkoszolódott. Anna hiába próbálta férjét rávenni, hogy kezdjenek bele a felújításba. Zsolt mindig talált valami kifogást, hogy miért nem. Elfoglalt ember volt. Egy multinál dolgozott mérnökként. Ám minden képessége és vágya is megadatott, hogy feljebb jusson a ranglétrán.

Kiskőrös
Mindent a szemnek....
2012-11-14 15:45:18
Semmit a kéznek! Nyugodtan folytathatjuk a régi szólást. Bár a lányok gyönyörűek és csinosak, és a legfontosabb, hogy még kedvesek is, de nagyjából ennyivel be kell érnie a szívesen látott vendégnek, akiket ők szolgálnak ki. Igen, így ebben az uniformisban a kiskőrösi Extrém sörözőben! Pénteken és szombaton esténként lehet része a betérőknek ebben az igazán extrém szolgáltatásban, ami egy Amerikából átvett „új divat”.

Kaskantyú
Orgona a Wattay-birtokon
2012-10-12 10:59:35
A háttérben már látszanak a sárguló falevelek, a kert végében pedig teljes pompájában virul a májusi orgona. A fülemnek nem hittem, amikor Sáfárné Mariann barátnőm újságolta a hírt, így kénytelen voltam személyesen meggyőződni a kaskantyúi kis tanyán most is nyíló orgona virágzásáról.

Kiskőrös
Kié lesz a legszebb kert?
2012-07-17 13:45:18
A szép kertek pályázati felhívásunkra sok szép fotó és még több javaslat érkezett. Igyekszünk eljutni még a virágözönben mindenkihez és akik most nem kerültek be, azok az augusztusi számunkban szerepelnek. Még áll az ajánlat, tehát várjuk az újabb kertek, szép udvarok nagy felbontású fotóit. Ezúttal két kiskőrösi és egy páhi kertet mutatunk be, sajnos a fotó felbontása nem mindenütt tette lehetővé, hogy látványos képet tegyünk olvasóink elé. A cikkhez tartozik még a Kertek - Litauszki Tiborné kertje és a Kertek - Balázs Istvánné kertje c. galéria is.

Kiskőrös
Gabojsza konyhája - Habarás liszt nélkül
2012-06-22 17:05:55
Június az egyik kedvenc hónapom. A piacon roskadoznak az asztalok a friss zöldségek, gyümölcsök alatt, nem könnyű eldönteni, mit is vegyünk az ebédhez, vacsorához. Ilyenkor fő az év legfinomabb zöldborsólevese, készül az első lecsó és kovászos uborka, cseresznyés sütemény és meggyes pite friss alapanyagból. Elkezdődött a befőzési szezon, a kiürült befőttes-lekváros üvegek újra megtelnek. Gyakran kerül az asztalra főzelék. Próbálják ki a lisztmentes változatot, fényévnyivel finomabb, mint a menza-feelinget hozó „hagyományos”, liszttel habart!

Kiskőrös
A Rák és a szerelem
2012-06-26 15:38:12
A Rák odaadó, figyelmes partner, mérhetetlen szeretet lakozik benne. Meglehetősen rejtelmes állatövi jegy, de ha alaposan megismerjük, kiderül róla, hogy a külső kedves, figyelmes bensőt takar. A fantáziája erős és eleven, érzelmeivel együtt. Csodálatosan érzéki szerető, de az érzéketlenség legkisebb jele is felingerelheti. Ha tartós kapcsolatot teremt, minél előbb családot, gyerekeket szeretne.

Öl, butít, vagy felemel? - Az internetről
2012-06-22 14:25:50
Majd három évtized tanítással eltöltött év. Ez idő alatt volt lehetőségem megtapasztalni a diákok tanulási szokásait, a tudás iránti vágyukat vagy éppenséggel vágytalanságukat. Amit azonban az utóbbi években tapasztaltam, arról mindenkinek tudnia kell. Arra lettem figyelmes, hogy az idegen nyelvű hallásértés gyakorlatokon alig érnek el 30-40 százalékot. Pedig a szókincsük elegendő hozzá.

A kullancsok ragaszkodása
2012-06-21 14:11:16
A kullancsveszély minden évben visszatérő probléma. A hamarosan kezdődő szünidővel sokan indulnak kirándulni. Az erdő-mező, mi több, helyenként már a kertek, udvarok is kullancsfertőzöttek lehetnek. Dr. Suhajda János – Kecel és Imrehegy háziorvosa – foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat.

1 2 
© 2010-2012 Miújság | Impresszum | Felhasználási feltételek