Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtett jelszó
Cikk címében Cikk szövegében
Regisztráció
2018. július 21. szombat | Dániel napja van

KISTÉRSÉG - Fülöpszállás

Események
Kukoricafesztivál Fülöpön
2013-09-22 18:19:02
Az immár második alkalommal megrendezett Fülöpkei Kukoricafesztivált nagy érdeklődés kísérte. A nap eseményeiről októberi lapszámunkban olvashatnak.

Események
Advent Fülöpszálláson
2012-12-03 14:53:16
A Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület szervezésében tartott ünnepen meggyulladt az első gyertya a község megszépült főterének hatalmas adventi koszorúján. Kesikné Horogszegi Márta üdvözlő szavai, Kovács Botond Árpád református lelkész és Kiss József katolikus plébános adventi gondolatai után a Kecskemét Táncegyüttes helyi és izsáki táncosai adtak elő páros táncokat a barátságtalan idő ellenére is szép számmal megjelent ünneplőknek. A koszorú első villanygyertyáját a néptáncosok képviseletében Drozdovszki Dóra gyújtotta meg.

Események
Fülöpön kukoricáztak
2012-11-14 10:53:56
Hagyományteremtő célzattal, egyben nagy sikerrel rendezték meg az első fülöpszállási kukoricafesztivált.

Események
Falunap Fülöpszálláson
2012-08-21 12:33:29
A IX. Fülöpszállási Falunap délelőttje a kicsik és az ifjak érdeklődésére tartott számot, majd a délután folyamán a kiskőrösi csoport mazsorett bemutatója vezette fel az ünnepség hivatalos részét.

Kultúra
Égből pottyant mesék
2012-06-26 15:28:59
Ami az égből a fejünkre eshet címmel tartott vetítéses előadást Morvai József amatőr csillagász a fülöpszállási közösségi házban. Az űrben, a Föld körül keringő szemét és a közelmúltban irányítás nélkül lezuhant műholdak, valamint meteorok és tűzgömbök álltak az előadás középpontjában. A hallgatóság megismerkedhetett minden olyan dologgal, ami az űrből a Föld légkörébe belépve részben vagy egészben elég, illetve a „fejünkre eshet”. A csillagászati távcsöves bemutatás a borult égbolt miatt elmaradt, de az április végi csillagászati nap alkalmából, vagy a majális idejére tervezett távcsöves bemutatón remélhetőleg gyönyörködhetünk a galaxisokban. KN

© 2010-2012 Miújság | Impresszum | Felhasználási feltételek