Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtett jelszó
Cikk címében Cikk szövegében
Regisztráció
2018. július 21. szombat | Dániel napja van

KISTÉRSÉG - Kecel

Gazdaság
Melyik Magyarország legjobb pálinkája? – Elindult a nagy verseny
2014-06-14 14:59:16
„Nekünk, magyaroknak olyan értékes kincs a pálinka, mint a görögöknek az Ouzo, az oroszoknak a vodka, a franciáknak a konyak vagy a skótoknak a whisky” – fogalmazott az idei Országos Pálinka és Törkölypálinka verseny kétnapos keceli bírálóbizottsági ülésének keretében rendezett hétfői sajtótájékoztatón Dr. Kardeván Endre.


Elkísérték utolsó útjára (info:Bogárzó Média Kecel)
2014-05-05 12:33:48
Végső búcsút vettünk Pintér Józseftől Szerény, bensőséges szertartás keretében búcsúztatták el ma délután a keceli temetőben Pintér Józsefet. A sikeres vállalkozót és mecénást sok százan kísérték utolsó útjára. Katolikus szertartás szerint vettek végső búcsút Pintér Józseftől családtagjai, ismerősei, barátai, üzlettársai, valamint a politikai élet neves szereplői. Mága Zoltán világhírű hegedűművész az Ave Maria dallamával búcsúzott. A Kecel jelképévé vált vállalkozó nekrológját Pál Attila színművész olvasta fel. Mint elhangzott, a rendszerváltás hajnalán Pintér József vállalkozása volt 40 év után az első magánüzem hazánkban. Az általa alapított cég sikerét az elmúlt évtizedekben számos hazai, valamint nemzetközi díj és elismerés fémjelzi. A neves cégvezető az utolsó napig dolgozott és unokáival közösen tervezte a jövőt. Pintér József gazdag életpályát maga mögött hagyva, 69 éves korában költözött el közülünk.


Pintér József temetése 29-én, kedden 14 órakor lesz Kecelen
2014-04-26 06:21:21
Ma reggel jött a hír, hogy Pintér József örökre megtért Teremtőjéhez.... Biztos forrásból tudtam, mégsem mertem, nem akartam és nem tudtam elhinni, hogy igaz. Ezért is nem került fel a Miújság hírei közé még egy mondatban sem. De igaz. Krisztus feltámadásának, a kereszténység legnagyobb és legszentebb ünnepén végleg elment. Isten adjon erőt Övéinek, adjon erőt és hitet a fájdalomban, a vigasztalásban, a gyászban és munkásságának folytatásához! A miújság áprilisi számában is búcsúzunk Pintér Józseftől.

Közélet
Kecelen áll a bál, mégse mulatnak
2013-02-21 13:31:21
Különböző sajtóorgánumok szerint Kecel történetének egyik legnagyobb demonstrációját tartották néhány nappal ezelőtt a városháza, illetve a katolikus templom előtt. Megkockázatom, hogy itt nem is volt még ilyen tüntetés, ahol több százan verődtek volna össze. Hogy miért is? Egy részük a város vezetésének szerintük hibás döntése ellen, miszerint a jelenlegi „formájában” megszűnik az ingyenes, havonta megjelenő keceli újság és a keceli televízió, amely hírt adott a helyi eseményekről és közvetítette többek között felvételről a katolikus szentmiséket és a pünkösdi istentiszteleteket.

Események
Újra Flora Kecelen
2012-12-07 15:50:53
Megnyitotta kapuit a XXVI. Virágfesztivál. A karácsonyra hangoló adventi koszorúk, asztaldíszek, pompás virágkompozíciók mellett vasárnap estig kiállítások, borkóstoló, Ízek Utcája, vásár várja az odalátogatókat.

Események
Megérett a meggy Kecelen
2012-06-22 16:33:51
Június elején harmadik alkalommal rendezte meg a Fresh Fruit TÉSZ a Keceli Meggyfesztivált. Juhos Csaba főszervező elmondta, fesztiváljuk célja a keceli meggy népszerűsítése színvonalas programok által, melyhez a téma könnyen adódott, hiszen e finom gyümölcs itt szinte minden háznál megtalálható.

Kultúra
Keceli Kindervarázs
2012-06-26 15:40:51
Ha feltennék a kérdést, hogy hol található az ország legnagyobb Kinderfigura-gyűjteménye, a keceli gyerekek minden bizonnyal rögtön rávágnák, hogy náluk. És a versenyben komoly eséllyel indulnának, hiszen Kiss Csaba helyi gyűjtő közel 60 ezer darabos gyűjteményének válogatott darabjai őszig a keceli Városi Múzeumban láthatók.

Közélet
Ünnep riasztással
2012-06-22 16:31:02
A keceli tűzoltók május közepén védőszentjükre, Szent Flóriánra emlékeztek. A reggeli szentmisén Burányi Roland plébános a tűzoltókért mondott áldást, majd a templom előtt, zuhogó esőben az óvodás gyermekek lánglovag-csapata tartott bemutatót.

Kultúra
Legyetek jók!
2012-06-26 15:40:22
Legalább ezren várták a keceli katolikus iskola sportcsarnokában Böjte Csaba erdélyi szerzetest. Az árva gyerekek megmentőjét dr. Suhajda János, a KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szervezete) elnöke köszöntötte, illetve beszélt Böjte atya tartalmas életútjáról.

Közélet
Ünnepeltek a keceliek
2012-06-13 10:09:00
Április 22-én a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola nagytermében a település alapításának 278. és várossá nyilvánításának 19. évfordulóját ünnepelték a helyiek. Ez alkalomból adta át Haszilló Ferenc polgármester a képviselő-testület által adományozott elismeréseket a város érdekében tevékenykedő közismert keceli polgároknak.

Események
Hatszázan ünnepelték a nyugdíjasokat
2012-06-21 13:05:24
Április közepén hagyományos ünnepség keretében köszöntötte Kecel Város Önkormányzata a település nyugdíjasait. A Sportcsarnok közel 600 fős közönsége előtt mondott beszédében Haszilló Ferenc polgármester hangsúlyozta, hogy az egymás után következő nemzedékeknek kezet kell fogniuk: a fiataloknak segíteni az időseket, az időseknek pedig tanácsaikkal támogatni a fiatalokat.

© 2010-2012 Miújság | Impresszum | Felhasználási feltételek