Felhasználónév: Jelszó: Elfelejtett jelszó
Cikk címében Cikk szövegében
Regisztráció
2018. július 21. szombat | Dániel napja van

KISTÉRSÉG - Soltvadkert

1 2 3 
Közélet
Tanyagondnokot keresnek
2017-07-01 07:55:51
Soltvadkerten az Egyesített Szociális Intézmény tanyagondnok munkatársat keres.

Események
Triatlonverseny a Vadkerti-tónál
2015-06-23 18:18:45
Mindenkit várunk szeretettel, híreljétek, kedves sportbarátok!

Sport
Vadkerti-tó-átúszás ismét!
2014-07-27 09:55:14
Augusztus 16-án ismét megszervezzük a Vadkerti-tó-átúszó versenyt, melyre mindenkit szeretettel hívunk és várunk. Az egészségnappal egybekötött program egész napos élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. NEVEZÉSI DÍJ NINCS! Részletek a továbbiakban: (címre kattintva)

Gazdaság
Traktort pótolt a csettegő
2014-07-25 10:15:50
Négykerekű ajándékot visznek a soltvadkertiek németországi testvérvárosukba. Az 1978-as építésű, közelmúltban felújított csettegő a tervek szerint ma 15 órakor gurul be Bodelshausenbe.

Sport
Triatlon Kupa Vadkerten
2014-07-14 08:03:29
Sikeresen lezajlott a hatodik alkalommal megrendezett Középtávú Triatlon Kupa Soltvadkerten. A versenyzők a Vadkerti-tó átúszásában, 90 km-es távú kerékpározásban és félmaratonban (21 km-es futásban) mérhették össze magukat. A kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda által szervezett és támogatott rendezvény egyben települési egészségnap is volt, a résztvevők és az érdeklődők egészségügyi szűrésen, egészségiállapot-felméréseken, életmód-tanácsadáson vehettek részt. A triatlon győztese a kiskunhalasi Jeszenszky Péter lett, a további eredményekről a Miújság és a Vadkerti Újság augusztusi számában olvashatnak.

Gazdaság
A legtöbb adót fizetik Vadkerten
2014-05-16 07:51:18
Impozáns hely, a Lantos Borászat adott otthont annak a fogadásnak, amelyet Soltvadkert legtöbb adót fizető vállalkozóinak rendezett a város önkormányzata. Mint azt a rendezvényen Lehoczki Ferenc polgármester elmondta, a tavalyi évben befizetett 230 millió forint iparűzési adó 65 százalékát adta a meghívott 39 vállalkozó.

Események
Díszpolgárok találkoztak Soltvadkerten
2013-06-05 21:47:06
Tizenkettedik alkalommal hívta vendégségbe Lehoczki Ferenc polgármester a város díszpolgárait. Szép hagyomány a legek találkozója, melynek ötletgazdája Nagy Péter és Mogyorósi József voltak. Józsi bácsi sajnos nem érhette meg a szép ünnepet, tavaly az örökkévalóságba kapott meghívást.

Életmód
Új háziorvosa van Soltvadkertnek
2013-04-07 15:31:58
A márciusi testületi ülést megelőző bizottsági üléseken a képviselők két pályázóval ismerkedtek meg. A kiskunhalasi, de egyébként Marosvásárhelyről származó dr. Kovács Enikőt és dr. Patkós Róbertet, aki már február elseje óta helyettesként praktizál Soltvadkerten, így kölcsönösen megismerhette egymást orvos és beteg egyaránt. Megoszlottak a vélemények a döntés előtt, mivel a városatyák közül többen is megfogalmazták, hogy a doktornő „lépéshátrányban” maradt, mivel nem volt lehetősége megismerkednie a várossal, a betegekkel. Vitathatatlanul Patkós doktor bizonyult tapasztaltabbnak, rutinosabbnak és határozottabbnak is, hiszen bemutatkozójában kitért a város lakosságát érzékenyen érintő ügyeleti ellátásra, melyben a jövőben komoly szerepet kíván vállalni. A képviselő-testület egy tartózkodással neki szavazott bizalmat. Az orvos biztosította a képviselőket és a várost, hogy a betegek érdekeit maximálisan szem előtt tartva végzi a munkáját és a kétlakiságra is talál mindenki számára elfogadható megoldást. –é–

Gazdaság
Ausztriában is dobogósak a Schiszler pálinkák
2013-04-07 15:31:42
A pálinka az a magyar gyógyszer… Bárhol is járok a világon, én csak a pálinkát ajánlom. Már a cím választásánál is segítségül hívtam a Pálinka dal kiválóan megszövegezett üzenetét. Ezúttal azonban a kiskunhalasi Posztobányi Laci nótája, amelyre érdemes rákeresni, mert a szöveg alátámasztására ismét helyi sikert adhatunk hírül. Soltvadkert neve már korábban sem volt ismeretlen jó pálinkájának köszönhetően, mostanában azonban egészen hangos a híre határon innen és túl.

Események
Irigy Hónaljmirigy az Anna vendéglőben
2013-02-20 11:33:59

Események
Anna-bál vendéglátós módra
2013-02-12 13:30:53
A képek beszédesek, üzenetértékűek: Konkurenciák egy rakáson, mérhetetlen jó hangulatban, több mint kétszázan. A hagyományos vendéglátós bál stafétáját tavaly az Anna Vendéglő kapta meg Kurdi Gábortól, amit anno a „legöregebbnek” számító vendéglátós, Kothencz Lajos indított útjára. Az ötlet bevált, és más szakmák előtt is jó példa, hogy miként lehet összefogással, együtt önfeledten ünnepelni speciel most a vendéglátós közösséget. Az Anna Vendéglő pedig kiváló házigazdának bizonyult, svédasztalos vacsorája nem csak elegáns, de ízletes is volt, már pedig csupa hozzáértő mondott véleményt. A képek a hangulatról is árulkodnak. Azoktól pedig ezer bocsánat, akik nem fértek ezúttal az újságba, szerencsére sok vendéglátós csapat bulizott együtt. Jövőre Veletek az alapítónál, azaz Kothencz Lajosnál a Thermál étteremben! –sé– (fotó Hidas Zsani)

Kultúra
A rocksztárok szerepét átvették a dj-k - A Retro 2 sztárvendége decemberben Bárány Attila dj volt
2013-01-23 09:58:23
Kinek tetszik, kinek nem: a soltvadkerti Retro 2 disco bizony országos hírű. Méghozzá jó hírű! Igaz, a vendégek néha szemetelnek, zajonganak és italoznak. Ne feledjük azonban el: fiataljaink akár vidéki városokba is elautózhatnának szórakozás céljából, akkor pedig sok szülő le se hunyná a szemét, míg a csemete haza nem ér. Igaz, sokan így sem nyugodtak… Az azonban mindenképpen dicsérendő, hogy a disco üzemeltetői igyekeznek jeles lemezlovasokat, azaz DJ-ket meghívni – aztán kinek tetszik, kinek nem! A decemberi sztárvendég az ország legismertebb lemezlovasa, Bárány Attila volt, aki elmondta lapunknak, hogy a DJ-pultból sok minden látszik. És nem csupán a fiatalok bulizási szokásai.

Életmód
Valóság, nem álom, Anna télen-nyáron
2013-01-21 10:23:20
A soltvadkerti Anna Vendéglő több évtizedes múltja, jó híre, számos díja, elismerése is elegendő lenne ahhoz, hogy gasztronómiai érdeklődésünk fókuszából egy pillanatra se kerüljön ki. Tavaly óta valami elképesztő fordulatot vettek „Annáék” és a folyamatos megújulás jegyében hétről hétre történt valami különleges az illusztris étteremben. Ehhez persze különleges receptekre van szükség. No, nem csak fogyasztható ételekre gondolok, hanem arra a tinktúrára, amit a tulajdonosok, Puskás Anna és Turán Sándor a személyiségükkel, az egyéniségükkel, ötleteikkel tesznek hozzá finom ételeikhez, hátuk mögött egy kiváló szakmai stábbal.

Kultúra
Az Év Természetfotósa
2012-11-23 13:59:06
A soltvadkerti Daróczi Csaba vehette át a GDF Suez - Év természetfotósa 2012 díjat néhány nappal ezelőtt a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol a legjobb 104 munkából kiállítás is nyílt.

Események
Lada-találkozó a Vadkerti-tó partján
2012-09-06 11:13:01
„Nem minden a lóerő, tudni kell tekerni a kormányt”. Ezzel a mottóval indították útjára a Ladák találkozóját a Vadkerti-tó partján, melyre az ország minden részéről, sőt még Észtországból is jött veterán ladás, 2800 kilométert maga mögött hagyva.

1 2 3 
© 2010-2012 Miújság | Impresszum | Felhasználási feltételek